Info

Van oorsprong bedoeld als afsluiting van het clubjaar, is de Ternaarder survivaltocht inmiddels uitgegroeid tot een tweejaarlijks evenement met zo’n honderd deelnemers.

In een krantenbericht naar aanleiding van de survival in 2004 werd zelfs de volgende slogan genoemd:

“Wat de elfstedentocht is voor de Friezen, is de survivaltocht voor de Ternaarders”.

Elke twee jaar wordt er door het survival comité een mooie puzzelroute uitgezet door het Noordoosten van Friesland. Er worden routes gemaakt met verschillende afstanden. Deze afstanden variëren van ongeveer 6 km voor de jongste deelnemers tot ongeveer 30 km voor de volwassenen.

hindernisbaan op de baan

De totale route is opgedeeld in verschillende deel routes, zoals een bolletje pijltje route, kompas route, kaart/puzzel route enzovoort. Op een van de pagina’s op deze site wordt een korte uitleg gegeven van een aantal routes. In de route zijn een aantal controleposten opgenomen, waar alle deelnemers een opdracht uit moeten voeren. Deze opdrachten kunnen variëren van een puzzel tot een heuse hindernisbaan. Ook is er elke keer iets met water van de partij. Het is niet de vraag of er iets is, maar wat en waar is het waterspel. Dit levert elke keer weer hilarische momenten op.

 

De 11de, vindt plaats op vrijdag 27 Mei 2016. Ook dit jaar wordt het weer een behoorlijk pittige tocht, dus deelnemers, zorg ervoor dat je goed getraind bent! De grootste verassing,is ook deze keer weer: Waar gaan we nu toch weer naar toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *