Uitleg

topoverleg

Op deze pagina wordt een korte uitleg gegeven over  diverse soorten routes je tegen kunt komen tijdens de survivaltocht.  Onder andere de  ABC route, de reflector route  enzovoorts

Denk er om dat deze routes niet beslist voor hoeven te komen in de komende tocht. (let op de toegift)

Het huidige team (durft uit angst voor omkoopschandalen niet op de foto) is dusdanig creatief dat je werkelijk van alles kunt verwachten!

brandweer

Tijd voor de uitleg:

De ABC route

Dit is een van de eenvoudigere routes die je tegen kunt komen. Over de route zijn de letters van het alfabet geplaatst.  Je loopt dus van het bordje A naar bordje B tot  en met het bordje Z. Het is altijd mogelijk dat er een controlepost in de route is opgenomen. Dit kan aan het eind zijn, maar ook er tussen in.

Bolletje pijltje route

Dit is een route die op zich niet moeilijk hoeft te zijn, als je maar goed op let.

Als voorbeeld: de route van 2004:

bolletje pijltje Plaatje 1: De stip is de positie van jullie groep. De streep met pijl wil zeggen: loop tot de afslag en ga hier rechts.Plaatje 2: Ga bij de eerstvolgende afslag weer rechts.Plaatje 4: Ga links af naar de controle post.In 2004 zij er verschillende groepen de mist ingegaan bij plaatje 5: De controle post was toen in het dorpshuis. Plaatje 5 wil  zeggen: ga vanaf de controlepost, dus zodra je de deur uitgaat, links af! en niet, zoals toen herhaaldelijk gebeurde: beginnen als je al op straat staat.

Dit heeft er toe geleid dat we verschillende groepen in de richting van Holwerd of Hantum zagen lopen, wat niet helemaal de bedoeling was.

Zeer lachwekkend overigens.

Let dus goed op!

 

Reflector route

Zoals de naam al duidelijk maakt, is dit een route die gelopen wordt door diverse reflectors te zoeken. Meestal worden in een bos dat op de route ligt een aantal reflectors opgehangen, die met behulp van een zaklamp gevonden moeten worden.  Op deze manier vinden de groepen de weg door het bos. aangezien het niet bekend is of deze route  aan het begin of het eind van de tocht is opgenomen, is het belangrijk om de zaklampen een beetje te sparen tijdens de rest van de tocht!

Knip en plak route

Zoals te zien in onderstaand plaatje is er een stukje van een kaart in het boekje opgenomen. Het probleem is alleen dat er een stuk uit mist. En laat zich in deze “blinde vlek” nou net de controlepost bevinden. Zoals ook te zien is onder de kaart, zijn er in het boekje een aantal puzzelstukjes opgenomen. Door het maken van de puzzel is te zien waar de controlepost is.

blindevlek

Het lijkt heel simpel, maar na een nacht lopen blijkt zelfs een simpele puzzel al heeeeel moeilijk te kunnen zijn.

Tot zover eerst de voorbeelden en uitleg van een aantal routes.

Op verzoek hebben we nog een laatste toegift voor jullie: Hoe kan ik de richting bepalen m.b.v. het kompas. Klik op de link om naar de kompas pagina te gaan.

LET OP: Het wil niet zeggen dat deze routes ook dit jaar weer in de tocht zijn opgenomen, we hebben namelijk nog veel meer variaties. Maar die komen jullie van zelf tegen en dan………………………?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *